Málnavirág Ökotanya

Vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök a fenntartható kertből

Komposztáló építése, egyszerűen

Bemutatjuk egy egyszerű 6m3-es komposztáló építését, amit kb 20-25 ezer forintból meg lehet építeni és kb 1-2 óra alatt megépíthető. Ennél már csak a 4 raklapból összetákolt komposztálót lehet egyszerűbben összerakni :) Nekünk kerítés építésből maradtak ezek a fém rudak és a drótháló, szóval minden régiből lesz valami új, ezek se a szemétben kötöttek ki.

Hogy miért érdemes komposztálni? Írunk néhány szempontot:

1. A növényi hulladékot visszaszolgáltatjuk a földnek

2. Kevesebb szemetünk keletkezik, nekünk félig telik meg egy hét alatt a 80 literes kuka, amióta komposztálunk :)

3. Tápanyagban, rostban gazdag komposztot tudunk a növényeinknek adni

De még sorolhatnánk, ezek csak a legalapvetőbb ismérvei a komposztnak. Egy másik videóban már szó esett a komposztálásról. ITT

Komposztálásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermelyiokokert.blog.hu/api/trackback/id/tr1816500580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Málnavirág Ökotanya

Fontos számunkra, hogy ne csak mutatós, de vegyszerektől mentes, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket tegyünk le családunk elé az asztalra. Emellett fontos szempont a fenntarthatóság is, hogy minél jobban csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, és az így megszerzett tapasztalatokat és tudásunkat átadjuk nektek is!

Friss topikok

süti beállítások módosítása