Málnavirág Ökotanya

Vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök a fenntartható kertből

10 dolog, amit az esővízgyűjtésről tudnod kell

Ebben a videóban összeszedtünk 10 dolgot, amit az esővízgyűjtésről tudnod kell! Miért érdemes belevágni? Milyen lehetőségek vannak? Megéri anyagilag, vagy sem? Ezekre a kérdésekre biztos választ kapsz! De ha még felmerülnek kérdések benned, akkor hozzászólásban tedd fel nyugodtan!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermelyiokokert.blog.hu/api/trackback/id/tr1216581504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2021.06.05. 05:45:59

@mіdnight coder: Rokonaimnál van a ház minden sarkánál egy-egy hatalmas profi, erre a célra árult vízgyűjtő, fedéllel, jó drágák voltak. De szivattyú nincs, az aljukon van csap, de amúgy vödröt merítenek bele felülről és abból öntözik a zsebkendőnyi kertjüket. Tényleg minimális méretű az udvar, nagyobb része betonozott. Anyagilag sose fog megtérülni a befektetés, csak az egójukat masszírozzák ezzel, hogy most aztán nagyon környezettudatosak lettek.

clemens 2021.06.05. 07:13:18

Én 10 éve, 4m3 kapacitással gyűjtök esővizet IBC tartályba, ebből kettő fagymentes helyen van.
Néhány észrevétel:
- a gyakorlatilag gyűjthető mennyiség - az egyenetlen csapadék eloszlás miatt - messze esik az elméletitől, annak max az ötöde-hatoda, ezért a megtérülés számításod hamis.
- pont akkor esik a legkevesebb eső amikor a legnagyobb szükség lenne rá.
- a bejövő víz szűrése valóban fontos, de csak a darabos cuccokat (falevél stb) lehet szűrni a tetőn levő port nem, ebből 2 évente 4-5cm iszapot szedek ki a tartályból. Én szúnyoghálóból készült méretes tölcsért használok.
- annyira nem tiszta ez a víz hogy mosásra merném használni.
- nem egyértelmű, de az egyik metszeti rajzon mintha a tartály túlfolyója a szennyvízcsatornába lenne kötve. TILOS!!!!
- Gyermely nem a Zsámbéki medencében van.
- nevezzük inkább hasznos hobbinak azt a tevékenységet, mintsem gazdasági haszonszerzésnek!

Málnavirág Ökotanya

Fontos számunkra, hogy ne csak mutatós, de vegyszerektől mentes, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket tegyünk le családunk elé az asztalra. Emellett fontos szempont a fenntarthatóság is, hogy minél jobban csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, és az így megszerzett tapasztalatokat és tudásunkat átadjuk nektek is!

Friss topikok

süti beállítások módosítása