Málnavirág Ökotanya

Vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök a fenntartható kertből

Növények fagyvédelme fátyolfóliával

A fátyolfólia nagyon hasznos eszközünk tavasszal, és ősszel, télen is akár. -3, -4 °C-ig elég jó hatásfokkal védi meg a magoncainkat vagy palántáinkat a fagytól. De nem csak a fagy ellen véd. A bogarakat is megakadályozza, például a földi bolha nem megy a retekre, a káposzta lepke vagy a krumplibogár sem találja meg a helyét a növényeinken. 

Egy kicsit még a nedvességet is megtartja, és kellemes, párás közeget tart fenn ez segíti a magok kikelését. Persze ez függ attól, hogy milyen vastagságút veszünk. Érdemes a 19g-os változatot megvenni, ez tartósabb, valamivel sűrűbb szövésű, de még levegő- és vízáteresztő.  

Érdemes lesúlyozni, mert a szél könnyen belekap, azonban nem érdemes beásni. Ha jön a jó idő, vagy sok a csapadék, akkor napközben lekerülhet a növényekről, hogy kicsit napozzanak, levegőzzenek, a túl sok víz párologhasson könnyebben, ezzel is elkerülve a gombás betegségeket. Májusig éjszakánként nyugodtan hagyjátok rajta, bármikor jöhet egy hűvösebb éjszaka

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermelyiokokert.blog.hu/api/trackback/id/tr8016495684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Málnavirág Ökotanya

Fontos számunkra, hogy ne csak mutatós, de vegyszerektől mentes, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket tegyünk le családunk elé az asztalra. Emellett fontos szempont a fenntarthatóság is, hogy minél jobban csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, és az így megszerzett tapasztalatokat és tudásunkat átadjuk nektek is!

Friss topikok

süti beállítások módosítása