Málnavirág Ökotanya

Vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök a fenntartható kertből

Magaságyás építése

A biokertészek (de nem csak biokertészek) jó barátja a magaságyás, nem mellesleg kisméretű kertekben, teraszokon is nagyon jól megállja a helyét. Nem csak a növények és a gaz kezelését könnyíti meg, de a kártevők is jobban elkerülik. A vakond nem mászik bele (ez abból a szempontból jó, hogy nem túrja szét a veteményesünket, abból a szempontból viszont kevésbé előnyös, hogy nem lakmározik be az esetleges kártevő pondrókból – de gilisztákból sem). A meztelen csiga is nehezebben jut fel, és a kutya meg a gyerekek nem mászkálják össze. 

Mi a rétegrenddet eléggé szabadon kezeltük. Mifelénk eléggé kötött, agyagos a talaj, ezért sok ágdarálékot, komposztot tettük bele, valamint belocsoltuk em-bio talajélet serkentő készítménnyel és beleforgattunk egy jó adag szerves trágyát (Marha Jó). Így, mire bekerülnek a palánták és a magszalagok, remélhetőleg már egy aktív, humuszban és tápanyagban gazdag talajunk lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermelyiokokert.blog.hu/api/trackback/id/tr4916495670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Málnavirág Ökotanya

Fontos számunkra, hogy ne csak mutatós, de vegyszerektől mentes, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket tegyünk le családunk elé az asztalra. Emellett fontos szempont a fenntarthatóság is, hogy minél jobban csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, és az így megszerzett tapasztalatokat és tudásunkat átadjuk nektek is!

Friss topikok

süti beállítások módosítása