Málnavirág Ökotanya

Vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök a fenntartható kertből

Ezekre figyelj ültetésnél, hogy életerős cukkinid legyen!

Ebben a videóban bemutatjuk, hogy kell cukkini palántát ültetni. Nagyjából ugyanaz a menete, mint a paradicsompalánta ültetésének, csak talán még fontosabb a növény körüli tányér kialakítása, hogy a csapadék a gyökérzónákba fusson. Ugyanis a cukkini rettentő vízigényes, nem csoda, hisz a termése több mint 90% vizet tartalmaz. Üvegházba már mehet áprilisban a palánta, vetni is április közepe után lehet, de szabadföldbe palántát inkább májusban ültessük. Noémi, mint dietetikus is összeszedett néhány hasznos információt a cukkini tápértékeiről. Persze ennél sokkal több van zöldségben, éppen csak pár szó esik kálium tartalmáról, de erről majd máskor, vagy máshol bővebben is hallhattok, olvashattok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermelyiokokert.blog.hu/api/trackback/id/tr6916525110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Málnavirág Ökotanya

Fontos számunkra, hogy ne csak mutatós, de vegyszerektől mentes, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket tegyünk le családunk elé az asztalra. Emellett fontos szempont a fenntarthatóság is, hogy minél jobban csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, és az így megszerzett tapasztalatokat és tudásunkat átadjuk nektek is!

Friss topikok

süti beállítások módosítása